MJ van Riel

About us

General Information:

M.J. van Riel is located in the South of the Netherlands close to the Belgium and German border. We serve national en international customers.

We offer our customers a large variety of services.

Our main services are:
-Crane rental
-(Exceptional) transport solutions
-Industrial movements and relocations
-Project management and engineering

Our company statement is : Moving Industries Forward.
We combine motivated people with knowledge and the right equipment to get the job done each and every time.

M.J. van Riel has an extensive variety of cranes, transport units and supporting equipment.
A team of more than 190 persons are making the difference every day for all kinds of industries.

Are you curious to see how we can make the difference for you. Please contact us by using the above mentioned contact possibilities.

Onze geschiedenis

2016

Heden

Ons bedrijf is meer dan voorheen in staat om gecombineerde werken en projecten uit te voeren. Onze specialisatie komt steeds meer te liggen bij industriële verplaatsingen en machineverhuizingen. Daarnaast onderscheiden wij ons op het gebied van het leggen van prefab elementen alsmede bouwkundige werkzaamheden voor de mobiele telecommunicatie.

2015

2015

2016 is het jaar waarin M.J. van Riel start met haar vestiging in Moerdijk. Vanuit Moerdijk kunnen de diverse industriële gebieden in die regio – waaronder Rijnmond en Moerdijk –  optimaal voorzien worden van onze diensten en services. De vestiging van M.J. van Riel op Moerdijk is ongeveer 12.000 m2 groot en is nu nog voorzien van een tijdelijk kantoor. In 2017 zal echter gestart worden met de bouw van een nieuw, goed geoutilleerd pand met onder andere een eigen showroom en werkplaats voor Van Riel Forklifts

2007

2007

In 2007 is M.J. van Riel verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Zevenheuvelenweg 23. Dit pand diende voorheen als fabriek van Philips en is geheel gerenoveerd. Deze locatie heeft een oppervlakte van 40.000 m2 en biedt plek aan ongeveer 60-70 hijskranen en een 40-tal vrachtwagens.

2006

2006

Een vestiging in Eindhoven, met de overname van Jansen Kraanverhuur B.V., volgde in 2006. Hierdoor kunnen wij ook in deze regio nog efficiënter opereren.

2005

2005

De vestiging Oss werd in 2005 geopend. Vanuit hier kan M.J. van Riel haar klanten in het oosten van het land en met name regio Nijmegen-Oss beter en sneller bedienen.

2000

2000

In 2000 kwam het transportbedrijf Varitrans B.V. onder de paraplu van M.J. van Riel, hierdoor is het bedrijf meer dan voorheen in staat om gecombineerde werken en projecten uit te voeren.

1984

1984

In 1984 heeft Martin van Riel het familiebedrijf overgenomen en succesvol uitgebreid. Na het overlijden van oprichter en vader Martijn van Riel kreeg zijn zoon Martin het familiebedrijf op 19-jarige leeftijd in handen. De andere drie broers hadden inmiddels hun eigen draai gevonden met eigen kraanverhuur- en transportbedrijven.

1946

1946

M.J. van Riel is opgericht in 1946 te Tilburg en heeft vooral in de jaren vijftig, waarin de mobiele kranen in Nederland hun intrede deden, met die ontwikkeling laten meegroeien. Het transporteren en hijsen van materialen is er bij Martin van Riel dan ook met de paplepel in gegoten.
Hieronder ziet u Martijn (Tijn) van Riel met zijn vier zonen Jeff, John, Toon en Martin, die allen hun eigen weg gingen en ieder een steentje bijdroegen aan de opbouw van het bedrijf, dat mede daardoor een begrip is geworden in Tilburg en omstreken.